روانشناسي روانشناسي .

روانشناسي

نقش اجتماعي معلم از ديدگاه اسلام

 

نقش معلم در جامعه چيست؟

معلمان اعضاي ضروري جامعه ما هستند. آن‌ها ستون‌هاي دانش هستند كه آينده بچه‌هاي ما را شكل مي‌دهند  آنها مربيان، راهنماها و الهام‌بخش‌ها هستند.

معلم بودن بيش از يك شغل است. اين يك فراخوان است شما تشويق مي‌كنيد، رهبري مي‌كنيد، آموزش مي‌دهيد و راهنمايي مي‌كنيد و اثري ماندگار در زندگي هر كودكي به جا مي‌گذاريد.

فراتر از ديوارهاي كلاس، نفوذ مربيان در جامعه ما گسترش مي يابد. معلمان از طريق شكل دادن به ذهن‌هاي جوان و القاي ارزش‌هاي ضروري، به ايجاد شهرونداني با مهارت و مجهز براي عبور از چالش‌هاي اجتماعي كمك مي‌كنند(منبع).

 

جايگاه معلم در اسلام

در اسلام به نقش معلمان ارجمند است. آنها حافظان دانش و راهنماياني هستند كه رشد اخلاقي، معنوي و فكري افراد را شكل مي دهند. معلمان در اسلام مورد احترام و احترام عميق هستند. از حضرت محمد(ص) نقل شده است كه فرمود: «من فقط به عنوان معلم مبعوث شده ام» (ابن ماجه). اين امر نشان دهنده جايگاه والاي معلم در جامعه اسلامي است. قرآن نيز بر اهميت علم تأكيد مي كند و مي فرمايد: «آيا كساني كه مي دانند با كساني كه نمي دانند برابرند؟». اين آيه به طور ضمني به مقام والاي صاحبان علم و دانش مي‌پردازد(منبع).

نگاه اسلامي به نقش معلم كار سختي نيست، بلكه بايد تلاش و توانمندي را در جهت هدف مورد نظر به كار گرفت و آماده سازي معلم براي نقش خود ديگر بر اساس حدس و گمان نيست. ، تقليد و تبعيت است، بلكه مستلزم آماده سازي، تجهيز و توسعه دانش، مهارت، رفتار و نگرش معلم بر اساس روش شناسي علمي است. نقش معلم مسلمان اين است كه در گفتار و كردار خود الگو باشد و در كارهاي آموزشي و آموزشي كه به او محول شده است به بهترين نحو موفق شود و در برابر خداوند متعال و در برابر جامعه احساس مسئوليت كند، زيرا اين امر باز خواهد گشت. با اين منفعت كه بتواند فردي مسلمان را تشكيل دهد كه بتواند با چالش هاي اين عصر مقابله كند و جامعه اسلامي خود را بسازد و آن را از آلودگي ها و فتنه هاي گسترده رها كند(منبع)

چرا معلم ها براي جامعه ضروري هستند؟

معلمان بدون شك مهمترين اعضاي جامعه ما هستند. آنها به بچه ها هدف مي دهند، آنها را براي موفقيت به عنوان شهروندان دنياي ما آماده مي كنند، و انگيزه خوبي براي انجام كارهاي خوب و موفقيت در زندگي را در آنها القا مي كنند. كودكان امروز رهبران فردا هستند و معلمان آن نقطه حساسي هستند كه كودك را براي آينده خود آماده مي كند(منبع).

معلمان افرادي هستند كه بايد به آنها نگاه كرد و از آنها الگوبرداري كرد. تقريباً هر كسي معلمي دارد (در بسياري از موارد، تعداد كمي از معلمان) كه آنها را تحسين مي كردند و براي آنها مثالي از نحوه رفتارشان ارائه مي داد(منبع).

 

نقش اجتماعي معلم چيست؟

اينكه شغل معلمي با مسئوليت اجتماعي همراه است، شكي نيست. دانش آموزان كساني هستند كه در جامعه ما تغيير ايجاد مي كنند زيرا آنها شهروندان بزرگسال آينده ما هستند. يك معلم مسئوليت اجتماعي براي ايجاد يك جامعه فراگير دارد. معلمان كساني هستند كه آينده دانش آموزان خود را رقم مي زنند. از آنجايي كه دانش‌آموزان شهروندان بزرگسال آينده هستند، آن‌ها هستند كه تغييري را در جامعه ما ايجاد خواهند كرد. از اين رو، اين وظيفه اجتماعي معلمان است كه دانش آموزاني را كه از نظر فرآيند تفكر آگاه و پيشرفته باشند، پرورش دهند(منبع).

نقش معلم از ديدگاه اسلام:

اسلام دستور مي دهد كه معلمان نه تنها تعليم دهند، بلكه عميق تر نيز آموزش دهند. معلم بايد در تأمل در يادگيري، حس ايمان را به اسلام منتقل كند و به آنچه مي آموزد. هنگامي كه نقش معلم در تربيت دانش آموزان محوري است، مستلزم صداقت و تعهد معلم به ويژه معلم ديني است(منبع).

جايگاه تعليم در اسلام:

اسلام براي آموزش ارزش والايي قائل بود و با گسترش ايمان در ميان مردمان گوناگون، آموزش به كانال مهمي تبديل شد تا از طريق آن نظم اجتماعي جهاني و منسجم ايجاد شود. در اواسط قرن نهم، دانش به سه دسته تقسيم شد:

  • علوم اسلامي
  • علوم فلسفي و طبيعي (دانش يوناني)
  • و هنرهاي ادبي.

علوم اسلامي كه بر مطالعه قرآن (كتاب مقدس اسلامي) و احاديث (اقوال و احاديث پيامبر اسلام) و تفسير آنها توسط علما و متكلمان برجسته تأكيد مي‌كرد، بيش از همه ارزش داشت، اما دانش يوناني هرچند با فضيلت كمتر اما به همان اندازه مورد توجه قرار گرفت(منبع).

ويژگي هاي يك معلم خوب در اسلام:

ويژگي هاي شخصيتي ضروري براي معلمان از نظر اسلام شامل:

  • صبر (صبور بودن)
  • شفقت و همدلي (رحمه)
  • تواضع
  • علم و حكمت
  • صداقت و صداقت (عدل و صدق)
  • سازگاري و انعطاف پذيري
  • سپاس (شكر گذار بودن)(منبع)

منبع : نقش اجتماعي معلم از ديدگاه اسلام


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۸ دى ۱۴۰۳ساعت: ۰۹:۰۸:۲۳ توسط:nafasdavari موضوع:

آدم ساده كيه = مهارت هاي اجتماعي پايين

 

 

آدم ساده كيه كسي است كه مهارت هاي اجتماعي پايين دارد و هوش اجتماعي يا مهارت هاي اجتماعي كمي دارد.

هوش هيجاني چيست؟

هوش هيجاني (EI) توانايي مديريت احساسات خود و درك احساسات افراد اطرافتان است. پنج عنصر كليدي براي EI وجود دارد:

  • خودآگاهي
  • خودتنظيمي
  • انگيزه
  • همدلي
  • و مهارت هاي اجتماعي

افرادي كه EI بالايي دارند مي‌توانند احساس خود، معناي آن احساسات و چگونگي تأثير آن احساسات بر رفتار خود و به نوبه خود بر ساير افراد را تشخيص دهند. “مديريت” احساسات ديگران كمي سخت تر است نمي توانيد احساسات يا رفتار ديگران را كنترل كنيد. اما اگر بتوانيد احساسات پشت رفتار آنها را شناسايي كنيد، درك بهتري از اينكه آنها از كجا مي‌آيند و چگونه مي‌توانيد به بهترين شكل با آنها ارتباط برقرار كنيد، خواهيد داشت(منبع).

هوش هيجاني (همچنين به عنوان ضريب عاطفي يا EQ شناخته مي شود) توانايي درك، استفاده و مديريت احساسات خود به روش هاي مثبت براي كاهش استرس، برقراري ارتباط موثر، همدلي با ديگران، غلبه بر چالش ها و خنثي كردن تعارض است.

هوش عاطفي به شما كمك مي كند تا روابط قوي تري ايجاد كنيد، در مدرسه و كار موفق شويد و به اهداف شغلي و شخصي خود برسيد. همچنين مي تواند به شما كمك كند تا با احساسات خود ارتباط برقرار كنيد، قصد را به عمل تبديل كنيد و تصميمات آگاهانه اي در مورد آنچه براي شما مهم است بگيريد(منبع).

به زبان ساده، هوش هيجاني به اين معناست كه افراد چگونه احساسات خود را شناسايي و مديريت مي كنند و به احساسات ديگران واكنش نشان مي دهند. درك اين است كه چگونه آن احساسات افكار و اعمال شما را شكل مي دهند تا بتوانيد كنترل بيشتري بر رفتار خود داشته باشيد و مهارت هاي مديريت موثرتر خود را توسعه دهيد. هوشياري عاطفي بيشتر به ما امكان مي دهد رشد كنيم و درك عميق تري از اينكه چه كسي هستيم به دست آوريم و ما را قادر مي سازد تا با ديگران ارتباط بهتري برقرار كنيم و روابط قوي تري ايجاد كنيم(منبع).

مهارت هاي اجتماعي چيست؟

مهارت‌هاي اجتماعي مهارت‌هايي هستند كه براي برقراري ارتباط و تعامل با يكديگر، چه به صورت كلامي و چه غيركلامي، از طريق حركات، زبان بدن و ظاهر شخصي‌مان استفاده مي‌كنيم.

انسان ها موجوداتي اجتماعي هستند و ما راه هاي زيادي براي انتقال پيام ها، افكار و احساسات خود با ديگران ايجاد كرده ايم. آنچه گفته مي‌شود هم تحت تأثير زبان كلامي و روش استفاده از آن  لحن صدا، حجم گفتار و كلماتي كه انتخاب مي‌كنيم و همچنين از پيام‌هاي ظريف‌تري مانند زبان بدن، حركات و ديگر روش‌هاي ارتباطي غيركلامي است(منبع).

دلايل پايين بودن مهارت هاي اجتماعي:

انواع مختلفي از مهارت هاي اجتماعي وجود دارد كه افراد با آنها دست و پنجه نرم مي كنند. يكي از نشانه هاي اجتماعي مانند زبان بدن است. ديگري پيروي از قوانين اجتماعي است، مانند گفتن «ببخشيد» يا قطع نكردن صحبت.

همه افراد با مهارت هاي اجتماعي يكساني دست و پنجه نرم نمي كنند. اما در اينجا برخي از مشكلات رايج وجود دارد كه ممكن است مشاهده كنيد:

  • زياد حرف زدن
  • نفهميدن طعنه
  • به اشتراك گذاري اطلاعات به روش هاي نامناسب
  • درك واقعي چيزهاي استعاري، مانند “من خيلي عصباني هستم كه مي توانم فرياد بزنم”
  • تشخيص ندادن زماني كه مردم عصباني به نظر مي رسند يا به نظر مي رسند
  • شنونده ضعيف بودن
  • كناره گيري از گفتگو با ديگران(منبع)

راهكارهاي درماني

مهارت هاي اجتماعي به طور طبيعي براي همه به خصوص افرادي كه مبتلا به ADHD، اختلال طيف اوتيسم و ساير اختلالات واگراي عصبي هستند، به وجود نمي آيد. ما مي توانيم به كاهش اضطراب مربوط به تعاملات اجتماعي، بهبود مهارت هاي ارتباطي، رسيدن به اهداف، حفظ روابط و اولويت دادن به احترام به خود در موقعيت هاي بين فردي كمك كنيم(منبع).

مشاوره

اهميت مشاوره روان درماني در جامعه پذيري را نمي توان ناديده گرفت، زيرا نقشي اساسي در كمك به افراد براي توسعه و بهبود تعاملات اجتماعي ايفا مي كند. اجتماعي شدن يك جنبه ضروري از زندگي انسان است كه بر رفاه عاطفي، روابط و كيفيت كلي زندگي ما تأثير مي گذارد. با اين حال، براي برخي افراد، تعاملات اجتماعي مي تواند به دليل عوامل مختلفي مانند اضطراب اجتماعي، اعتماد به نفس پايين، آسيب هاي گذشته يا مشكلات ارتباطي چالش برانگيز باشد(منبع).

آموزش مهارت هاي اجتماعي (SST) نوعي رفتار درماني است كه براي بهبود مهارت هاي اجتماعي در افراد مبتلا به اختلالات رواني يا ناتواني هاي رشدي استفاده مي شود. SST ممكن است توسط معلمان، درمانگران يا ساير متخصصان براي كمك به افراد مبتلا به اختلالات اضطرابي، اختلالات خلقي، اختلالات شخصيتي و ساير تشخيص ها استفاده شود(منبع).

براي مطالب بيشتر :

منبع : آدم ساده كيه = مهارت هاي اجتماعي پايين


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۶ دى ۱۴۰۳ساعت: ۰۸:۰۸:۳۱ توسط:nafasdavari موضوع:

برنامه ريزي نكنيد. اول برنامه ريزي كردن را ياد بگيريد

 

 

برنامه ريزي برنامه درسي يكي از مهم ترين مسائل در زندگي شخصي و تحصيلي هر دانش آموز است كه مطابق با اهداف آن فرد است.

بنابراين، با توجه به اهميت اين موضوع، ما بايد ياد بگيريم كه چگونه براي توسعه برنامه درسي مناسب و با اصول صحيح برنامه ريزي آشنا شويم.

برنامه ريزي درسي چيست؟

اصول زير يكي از مواردي است كه بايد هنگام طراحي برنامه درسي مورد توجه قرار گيرد:

  • اهداف بلند مدت و كوتاه مدت خود را اولويت بندي كنيد.

اولا، اهداف كوتاه مدت، ميان مدت و بلند مدت مهم هستند و بايد بر اساس آن ها برنامه ريزي شود.

اين اهداف بايد دقيق، واضح و شفاف باشد، و اين بايد در نظر گرفته شود كه تمام اهداف كوتاه مدت و ميان مدت با اهداف درازمدت مطابقت داشته باشند.

براي مثال هدف بلند مدت قبولي در يك رشته دانشگاهي دلخواه است و براي اهداف ميان مدت مي توانيد نمرات امتحاني،براي اهداف كوتاه مدت مي توانيد يادگيري دروس و تست زني هر درس را قراردهيد.

  • اهداف خود را تنظيم كنيد.

زمان دقيق براي هر يك از اهداف خود را تنظيم كنيد.

براي مثال، تصميم بگيريد كه در پايان يك ماه (كوتاه مدت) يا در پايان يك سال(بلند مدت)، چه چيزي مي خواهيد يا بعد از ۲ سال در محل تحصيلتان، به چه چيزي مي خواهيد برسيد.

 

منبع : برنامه ريزي نكنيد. اول برنامه ريزي كردن را ياد بگيريد

 

 

 

 

برنامه ريزي برنامه درسي يكي از مهم ترين مسائل در زندگي شخصي و تحصيلي هر دانش آموز است كه مطابق با اهداف آن فرد است.

بنابراين، با توجه به اهميت اين موضوع، ما بايد ياد بگيريم كه چگونه براي توسعه برنامه درسي مناسب و با اصول صحيح برنامه ريزي آشنا شويم.

برنامه ريزي درسي چيست؟

اصول زير يكي از مواردي است كه بايد هنگام طراحي برنامه درسي مورد توجه قرار گيرد:

  • اهداف بلند مدت و كوتاه مدت خود را اولويت بندي كنيد.

اولا، اهداف كوتاه مدت، ميان مدت و بلند مدت مهم هستند و بايد بر اساس آن ها برنامه ريزي شود.

اين اهداف بايد دقيق، واضح و شفاف باشد، و اين بايد در نظر گرفته شود كه تمام اهداف كوتاه مدت و ميان مدت با اهداف درازمدت مطابقت داشته باشند.

براي مثال هدف بلند مدت قبولي در يك رشته دانشگاهي دلخواه است و براي اهداف ميان مدت مي توانيد نمرات امتحاني،براي اهداف كوتاه مدت مي توانيد يادگيري دروس و تست زني هر درس را قراردهيد.

  • اهداف خود را تنظيم كنيد.

زمان دقيق براي هر يك از اهداف خود را تنظيم كنيد.

براي مثال، تصميم بگيريد كه در پايان يك ماه (كوتاه مدت) يا در پايان يك سال(بلند مدت)، چه چيزي مي خواهيد يا بعد از ۲ سال در محل تحصيلتان، به چه چيزي مي خواهيد برسيد.

 

منبع : برنامه ريزي نكنيد. اول برنامه ريزي كردن را ياد بگيريد


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۴ دى ۱۴۰۳ساعت: ۱۰:۰۸:۳۰ توسط:nafasdavari موضوع:

اختلال استرس پس از سانحه (PTSD)

 

 

اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) علائم و نحوه درمان

اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) چيست؟ در زندگي روزمره ممكن است با حوادث طاقت فرسا، ترسناك و خارج از كنترل رو به رو شويد. اختلالات هيجاني كه بعد از حملات و جراحت جسماني (به خصوص تجاوز)، تصادف، حوادث طبيعي يا فقدان و سوگ ناگهاني عزيزان تجربه مي كنيد. به آن ها اختلال استرس پس از ضربه گفته مي شود.

PTSD چيست؟

اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) مشكل سلامت روان است كه در اثر يك رويداد بسيار استرس زا يا وحشتناك ايجاد مي شود، علائم ممكن است شامل فرو رفتن در گذشته، كابوس، اضطراب شديد و افكار غير قابل كنترل در مورد رويداد باشد(منبع).

البته همه افراد در اين شرايط مشابه ممكن است با اختلال استرس پس از سانحه رو به رو نشوند، در صورتي كه فشار رواني به وجود آمده از اين اتفاقات بيش از اندازه باشد و نتوانيد به خوبي با آن ها مقابله كنيد اين آسيب پديد مي آيد.

پيامدهايي كه به خاطر اين اختلال به وجود مي آيد آنقدر جدي هستند كه سازگاري اجتماعي و عملكردي تان را با اختلالاتي رو به رو مي كند در نتيجه تشخيص به موقع و درمان بيماري كمك مي كند تا هر چه سريع تر به روند عادي زندگي تان برگرديد.

در ادامه اين مقاله به بررسي استرس پس از آسيب، علائم، علل و راهكارهاي درماني آن مي پردازيم.

اختلال استرس پس از سانحه PTSD

در صورتي كه حوادث آسيب زننده اي را تجربه مي كنيد احساسات ناراحت كننده عميقي به سراغ شما مي آيد و در اين شرايط اگر راهكاري براي رو به رو شدن با اين احساسات نداشته باشيد ممكن است تاثيرات منفي درازمدتي به صورت اختلال استرس پس از آسيب بر جاي بگذارد.

استرس پس از سانحه يك نوع اختلال رواني مي باشد كه به خاطر عوامل استرس زا به وجود مي آيد.

گاهي ممكن است شما به خاطر بروز حادثه يا ديدن صحنه اي يك عارضه روحي دردناكي را تجربه كنيد و تا مدتي دچار مشكلاتي شويد و با گذشت زمان كم كم سلامتي خودتان را به دست آوريد اما در برخي از اوقات عارضه هاي دردناك بيش از يك ماه طول مي كشد كه ممكن است شما را با اين اختلال رو به رو كند.

هم چنين عوامل و سوانح استرس زا به گونه هاي مختلفي به وجود مي آيد كه مهم ترين آن ها عبارت اند از:

  • شخص رويداد استرس زا را به طور مستقيم تجربه مي كند.
  • فرد رويداد استرس زايي كه براي ديگران به وجود آمده است را به طور مستقيم مشاهده مي كند.
  • شخص از رويداد آسيب زا و استرس زايي كه براي يكي از اعضاي خانواده يا دوستان نزديكش ايجاد شده است آگاه مي شود.
  • قرباني بارها يا به شدت در معرض جزئيات ناراحت كننده رويدادهاي آسيب زا قرار مي گيرد، به عنوان مثال نخستين كساني كه به محل حادثه مي روند دچار اين اختلال ها مي شوند به عنوان مثال كساني كه جنازه ها و بقاي انساني را جمع آوري مي كنند.

پيشنهاد مشاور:

  • احساس مي كنم فردي مي خواهد به من تجاوز كند چگونه از تجاوز پيشگيري كنم؟
  • راه درمان پسري كه مورد تجاوز قرار گرفته چيست؟
  • تجاوز به كودك و مقصر بودن والدين

علائم استرس پس از سانحه

به طور كلي علائم اين اختلال به ۴ دسته تقسيم مي شوند كه مي توان به مواردي مانند خاطرات سرزده، پرهيز از سانحه، تغييرات منفي در حالات و افكار و تغيير در واكنش هاي فيزيكي و احساسي اشاره نمود.

فردي كه دچار آسيب استرس بعد از سانحه مي شود در بسياري از موارد علائم استرس را به صورت زير تجربه مي كند:

  • نفوذ افكار يا خاطرات تكراري، مزاحم و ناخواسته مربوط به رويداد آسيب زا
  • كابوس هاي تكراري و آزاردهنده كه در آن ها، محتوا يا احساسات موجود در رويا با رويدادهاي آسيب زا در ارتباط هستند.
  • واكنش هايي مانند فلش بك يا تجديد خاطره، كه در آن ها فرد طوري احساس يا عمل مي كند كه انگار رويدادهاي آسيب زا دوباره در حال رخ دادن هستند.
  • شخص از خاطرات، افكار يا احساساتي كه به طور مستقيم و غيرمستقيم با رويدادهاي آسيب زا در ارتباط هستند اجتناب مي كند.
  • بيمار هميشه در حالت هيجانات منفي مانند ترس، وحشت، خشم، احساس عذاب وجدان و احساس گناه قرار دارد.
  • از علاقه فرد به كارهاي مهم زندگي يا ميزان مشاركتش در آن ها به شدت كاسته شده است.
  • شخص زودرنج است و ناگهان با كوچكترين تحريكي از خشم منفجر مي شود.
  • بي احتياطي، رفتارهاي پر خطر و خود تخريب گر در قرباني ديده مي شود.

منبع : اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) علائم و تمامي روشهاي درماني


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۲ دى ۱۴۰۳ساعت: ۰۵:۴۱:۰۱ توسط:nafasdavari موضوع:

درمان قطعي بي خوابي | تضميني بدون عوارض

 

 

درمان قطعي بي خوابي، درمان بي خوابي با روش هاي علمي، درمان خانگي بي خوابي. آيا از بي خوابي رنج مي بريد و به دنبال راهي براي درمان آن هستيد؟ آيا مي خواهيد خوابي راحت داشته باشيد؟ آيا مي خواهيد شب ها بدون ترس از بيدار شدن خواب راحتي را تجربه كنيد؟

در اين صورت تنها نيستيد افراد زيادي هستند كه هر روز كم خوابي را تجربه مي كنند و حتي از آن بي خبرند.

متاسفانه تاثيرات بي خوابي بيش تر از چيزي مي باشد كه عموم مردم تصور مي كنند و نمي دانند كه بي خوابي چگونه تمام زندگي آن ها را به شكل هاي مختلف تحت تاثير قرار مي دهد.

اگر شما هم يكي از اين افراد هستيد، اين مقاله را از دست ندهيد زيرا با نحوه درمان قطعي بي خوابي و افزايش كيفيت خواب را متوجه مي شويد.

‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌درمان قطعي بي خوابي

راه هاي زيادي براي درمان بي خوابي وجود دارد، اما همه آن ها هدف مشتركي دارند كه آن كاهش و درمان بي خوابي است. براي اينكه ياد بگيريد چگونه بي خوابي را درمان كنيد، بايد ابتدا دلايل بي خوابي خود را كشف كنيد.

اگر نمي دانيد دقيقاً چه چيزي شما را آزار مي دهد به احتمال زياد نمي توانيد درمان مناسبي براي آن پيدا كنيد. مشكل بي خوابي شما ممكن است به دليل استرس روزانه، افسردگي، استرس، اضطراب، فوبيا يا عدم تغذيه مناسب باشد.

يكي از بهترين راه ها براي درمان قطعي بي خوابي استفاده از هيپنوتيزم است. هيپنوتيزم يك راه حل موثر براي افرادي است كه به دليل استرس يا كم خوابي قادر به خوابيدن نمي باشند.

مي‌توانيد روش‌هاي مختلفي را امتحان كنيد تا زماني كه متوجه شويد كدام يك براي شما مفيد است و نتايج بهتري را به دنبال دارد.

بهترين راه براي دستيابي به روش درست و مشخص و ريشه يابي اساسي مشكل مرجعه به روانشناس مي باشد، روانشناس به صورت تخصصي مشكل بي خوابي شما را ريشه يابي كرده و ان را به صورت قطعي و دائمي درمان مي كند.

روش‌هاي نوين درمان بي‌خوابي

روش‌هاي نوين درمان بي‌خوابي مانند نوروفيدبك، تحريك الكتريكي مستقيم فراجمجمه‌اي (tDCS)، تحريك الكتريكي جمجمه‌اي (CES) و تحريك مغناطيسي ترانس‌كرانيال (TMS) در حال حاضر در برخي مراكز مشاوره‌اي معتبر در تهران نيز ارائه مي‌شوند. از جمله مراكزي كه اين خدمات را با كيفيت بالا ارائه مي‌دهند، مركز مشاوره ستاره ايرانيان و مركز مشاوره مشاورانه هستند.

درمان خواب با نوروفيدبك (Neurofeedback):

اين روش با استفاده از بازخوردهاي لحظه‌اي از فعاليت مغزي به افراد كمك مي‌كند تا الگوهاي مغزي خود را تنظيم كنند. نوروفيدبك مي‌تواند به بهبود خواب، كاهش اضطراب و افسردگي كمك كند. مراكزي مانند ستاره ايرانيان و مشاورانه، با استفاده از تجهيزات پيشرفته، اين خدمات را ارائه مي‌دهند.

تحريك الكتريكي مستقيم فراجمجمه‌اي (tDCS):

tDCS روشي غيرتهاجمي است كه با اعمال جريان الكتريكي ضعيف به نواحي خاصي از مغز، عملكرد مغزي را بهبود مي‌بخشد. اين روش در درمان اختلالات خواب و كاهش استرس تأثيرگذار است. مراكز مشاوره مذكور در تهران از اين روش براي كمك به مراجعان استفاده مي‌كنند.

تحريك الكتريكي جمجمه‌اي (CES):

اين روش با استفاده از جريان الكتريكي ملايم به تنظيم فعاليت مغزي كمك مي‌كند و در درمان بي‌خوابي، اضطراب و افسردگي كاربرد دارد. مشاوران حرفه‌اي در مراكزي همچون ستاره ايرانيان و مشاورانه، با بهره‌گيري از CES، درماني مؤثر را براي مراجعان فراهم مي‌كنند.

تحريك مغناطيسي ترانس‌كرانيال (TMS):

TMS از ميدان‌هاي مغناطيسي براي تحريك سلول‌هاي عصبي مغز استفاده مي‌كند. اين روش در درمان بي‌خوابي‌هاي مزمن و ساير اختلالات رواني نظير افسردگي بسيار مفيد است. مراكز مشاوره در تهران اين خدمات را با رعايت استانداردهاي بين‌المللي ارائه مي‌دهند.

اين مراكز، با بهره‌گيري از جديدترين فناوري‌ها و متخصصان مجرب، گزينه‌اي مناسب براي كساني هستند كه به دنبال درمان‌هاي مؤثر براي بي‌خوابي و مشكلات مرتبط با خواب هستند(منبع).


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۰ دى ۱۴۰۳ساعت: ۰۷:۳۸:۲۶ توسط:nafasdavari موضوع:

بدبيني و شكاكيت تا اختلالات رواني

 



از بدبيني و شكاكيت تا اختلال پارانوئيد و شخصيت مرزي

اختلال شخصيت پارانوئيد( DPP) يكي از اختلالات شخصيت غير عادي است و از جمله علائم آن، بي اعتمادي و بدگماني به ديگران مي باشد، به ويژه در زماني كه دليلي براي مشكوك بودن وجود ندارد.

فرد بدبين به ندرت حال خوبي دارد، هميشه براي بدترين ها آماده است و شكاك پرشور است. بدبين همتا نسبتا بداخلاق است. مشكل اين نوع همكار نگرش منفي اوست كه به سرعت به بقيه كارمندان منتقل مي شود. بنابراين بسيار مهم است كه بدانيم چگونه با يك بدبين رفتار كنيم.

ويژگي هاي افراد بدبين

وقتي انسان بدبين است در همه چيز فقط بدي ها را مي بيند. افراد بدبين تقريباً هميشه موقعيت ها را بدون استثنا در يك ديد منفي مي بينند.

  • وقتي رئيس درخواست صحبت مي كند، فقط مي تواند به معناي پايان كار باشد
  • يك كارمند جديد معرفي شد؛ خدايا! اكنون، همه چيز به سمت هرج و مرج پيش مي رود
  • كار پروژه اي مبتني بر تيم فقط مي تواند به يك فاجعه ختم شود!

بدبينان به سختي تصور مي كنند كه يك چالش يا موقعيت روزمره مي تواند مثبت باشد. آنها روي همه بدترين سناريوها تمركز مي كنند و براي آن آماده مي شوند. با اين حال، در واقعيت، اغلب برعكس است: بدبين ها براي تيم غني سازي مفيدي نيستند. آنها يك جريان صاف را ترمز مي كنند. هنگامي كه او مشغول رنگ آميزي همه چيز به رنگ سياه است، فراموش مي كند كه روي موارد ضروري تمركز كند – كار. مقاومت و بدبيني آنها محصول سالها كثيفي است.

با وجود اينكه فرد بدبين داراي ويژگي هاي آزاردهنده اي است و گاهي اوقات به سمت جنون كامل مي رود، اما هميشه به نوعي موفق مي شود مردم را به سمت خود بكشاند. متأسفانه خلق و خوي تاريك و ديدگاه هاي منفي او نسبتاً سريع تيم را آلوده مي كند:

  • حال و هواي مطب بدتر و بدتر مي شود
  • پيروان او به آتش مي افزايند و بدبين نفوذ بيشتري پيدا مي كند

بدبين در يك نگاه

  • اساسا منفي است
  • هميشه براي بدترين سناريو آماده باشيد
  • با تنظيمات منفي خود ارتباط برقرار مي كند (تضمين خلق و خوي بد)
  • رويدادهاي مثبت نمي توانند آنها را متقاعد كنند
  • از ايده هاي خلاقانه جلوگيري مي كند
  • تصميم گيري مشكل است

اختلال شخصيت پارانوئيد چيست؟

اختلال شخصيت پارانوئيديكي از بيماري هاي اختلال شخصيتي غير عادي (كلاسترA) است. اين بيماران، رفتارهاي عجيبي دارند كه مشخصه اصلي آن بي اعتمادي و بدگماني نسبت به ديگران است كه از كودكي يا نوجواني شروع مي شود. اين بيماري در مردان بيشتر از زنان ديده شده است.

علائم و علل شكاكيت

علت اصلي اختلال پارانوئيد مشخص نيست ولي مي توان گفت كه اين اختلال ناشي از عوامل رواني و بيولوژيكي است. اين بيماري در افرادي كه در فاميل و خويشاوندي سابقه اختلال هذياني دارند، بيشتر ديده مي شود. ضربه جسمي يا عاطفي در دوران كودكي نيز در اين بيماري نقش زيادي دارد.

علائم اختلال شخصيت پارانوئيد چيست؟

اين بيماران دائما سعي در تهديد و تحقير ديگران دارند و به همين دليل در ارتباط با ديگران دچار مشكل مي شوند و نمي توانند به راحتي ارتباط برقرار كنند.

مبتلايان به اين بيماري داراي علائم زير هستند:

  1. به تعهد، وفاداري ديگران مشكوك اند.
  2. تمايلي به اعتماد به ديگران ندارند و اطلاعات شخصي شان را به كسي بازگو نمي كنند.
  3. آدم هاي كينه اي بوده و اصلا انتقاد پذير نيستند.
  4. دائما عصباني هستند و به همسر خود مشكوك اند.
  5. اعتقاد دارند هميشه حق با آنهاست.

منبع : بدبيني و شكاكيت تا اختلالات رواني


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۷ دى ۱۴۰۳ساعت: ۰۹:۵۲:۴۶ توسط:nafasdavari موضوع:

نيكتوفوبيا (ترس از تاريكي در بزرگسالان)

 



نيكتوفوبيا (ترس از تاريكي در بزرگسالان)

ممكن است همه ي ما ترس از تاريكي را در كودكي و زمان هاي دور تجربه كرده باشيم اما اين ترس در نوجواني و بزرگسالي غير طبيعي است. در واقع نيكتوفوبيا، ترس از تاريكي در بزرگسالان است كه در طي آن حين قرار گرفتن در تاريكي احساس تنش و اضطراب مي كنند. در ادامه به بررسي بيشتر نيكتوفوبيا مي پردازيم.

نيكتوفوبيا

لغت نيكتوفوبيا برگرفته از دو كلمه ي يوناني است.(nyktos) به معناي شب و (phobia) به معني ترس. طي تحقيقات انجام شده عدم نور و تاريكي شب موجب ترشح هورموني مي شود كه اضطراب و ترس را تشديد مي كند. البته بعضي از افراد قادرند اين حجم از اضطراب را آرام كنند و به مقابله با آن بپردازند. ترس از تاريكي مانند بسياري از فوبياهاي ديگر ترسي بازدارنده است و ممكن است باعث شود فرد براي انجام كارهاي ضروري و روزمره مانند رفتن به داخل جامعه نيز خودداري كند.

علائم فوبياي تاريكي

علائم فوبياي تاريكي يا همان نيكتوفوبيا تا حدود زيادي به فوبياهاي ديگر شباهت دارد. افراد مبتلا به نيكتوفوبيا هستند هنگام قرار گرفتن در تاريكي ترس بسيار شديدي را تجربه مي كنند. نيكتوفوبيا در بعضي مواقع موجب مي شود كه فرد از شدت ترس و اضطراب به خود آسيب برساند.

علائم جسمي نيكتوفوبيا عبارتند از:

  • افزايش ضربان قلب
  • گرگرفتگي و تعريق سرد
  • مشكلات تنفسي
  • درد در موضع قفسه سينه
  • لرزيدن يا سوزن سوزن شدن بدن
  • سرگيجه
  • ناراحتي هاي معده معده و گوارشي
  • گرگرفتگي

علائم رواني نيكتوفوبيا:

  • احساس وحشت و اضطراب
  • نياز به فرار از وضعيت فعلي
  • جنون آني
  • احساس رفتن از هوش و از بين رفتن قواي بدن
  • احساس درماندگي و استيصال

دلايل ترس از تاريكي در بزرگسالان

نيكتوفوبيا در كودكان بين سنين 3 تا 6 سالگي ظهور مي كند. البته ترس از تاريكي در اين سنين امري طبيعي به نظر مي رسد و در واقع اين ترس بخشي از مرحله رشد كودك است. در اين سنين كودكان نسبت به ارواح و هيولاهاي خيالي وحشت دارند و گمان مي كنند به محض تاريك شدن هوا هيولاها و ارواح به سمت آن ها مي آيند.

به همين علت است كه بيشتر آن ها از تنهايي خوابيدن وحشت دارند و با بودن در كنار پدرو مادر احساس امنيت مي كنند.

روشن كردن چراغ خواب در اتاق كودك مي تواند به بهبود اين ترس كمك مي كند. اگر ترس از تاريكي در كودك درمان نشود به معضلي بزرگ تبديل شده و تا بزرگسالي با فرد همراه است. در اين صورت فرد مبتلا به نيكتوفوبيا مي ماند.

دلايل ديگري نيز ممكن است به نيكتوفوبياي بزرگسالي تبديل شود. دلايلي نظير:

والدين مضطرب:

بعضي از كودكان وقتي مي بينند والدينشان از موضوعي وحشت دارند به طور طبيعي مي آموزند كه آن ها نيز نسبت به آن مسئله مضطرب باشند.

والدين سخت گير:

برخي از والدين نسبت به فرزندان خود شديدا كنترل گر و س

براي مطالب بيشتر :

منبع : نيكتوفوبيا (ترس از تاريكي در بزرگسالان)


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۶ دى ۱۴۰۳ساعت: ۰۸:۲۳:۴۴ توسط:nafasdavari موضوع:

خدمات بهترين مركز نوروفيدبك تهران

 

 

شرق تهران

مركز مشاوره ستاره زندگي داراي شعبه فعال در شرق تهران كه در حال حاضر با مجرب ترين متخصصين حوزه سلامت روان و مجهز ترين دستگاه هاي نوروتراپي درحال فعاليت است.

غرب تهران

مركز مشاوره ستاره زندگي داراي شعبه فعال در غرب تهران كه در حال حاضر با مجرب ترين متخصصين حوزه سلامت روان و مجهز ترين دستگاه هاي نوروتراپي درحال فعاليت است.

خدمات به همراه تعرفه ها:

خدمات اين مركز به 2 صورت پرداخت جلسه اي و پرداخت پكيج كه با تخفيف همراه است به شرح ذيل است:

 
خدمات
تك جلسه
5 جلسه
نوروفيدبك
619200
2880000
لورتا
813600
3686400
ريهاكام
701300
2808000
كنتب
684000
2808000
تي دي سي اس
273600
2246400
تي ام اس
1425000
6300000
سي اي اس
561600
2808000
نوروفيدبك+تي دي سي اس
907200
4176000
لورتا+تي دي سي اس
1086000
4773600
نقشه مغزي
924000


چرا نوروفيدبك خوب است؟

فعاليت مغز شما در طول روز بسته به كاري كه انجام مي دهيد متفاوت است. با اين حال، در يك مغز بي نظم، امواج مغزي با فركانس غيرعادي آهسته يا سريعتر ممكن است در زمان نامناسبي رخ دهد كه منجر به علائم مرتبط با اختلالات عصبي فيزيكي مي شود.
نوروفيدبك به هر مراجع مي آموزد كه فعاليت مغز خود را تنظيم كند و آن را به سمت الگوهاي عملكردي تر هدايت كند، كه به مغز اجازه مي دهد بهينه تر عمل كند و علائم منفي را كاهش دهد. هنگامي كه اين مهارت آموخته شود، مراجع مي تواند بهبودي طولاني مدت را تجربه كند(منبع).

با افزايش محبوبيت درمان نوروفيدبك، افراد بيشتري به مزاياي آن علاقه مند مي شوند. جذاب ترين ويژگي ها روش هاي جامع، غير تهاجمي و حداقل عوارض جانبي است. علاوه بر اين، اين روش به يك عمل توسط درمانگران در سراسر جهان تبديل شده است و جايگزين مناسبي براي بيماران مقاوم به درمان است.
نوروفيدبك يك عمل ابتكاري با شواهد باليني فراوان از اثربخشي آن و آينده اميدواركننده اي در زمينه درمان است(منبع).

نوروفيدبك براي چه مشكلاتي خوب است؟

نوروفيدبك يك روش برتر است زيرا فقط علائم را كاهش نمي دهد. آن چيزي كه باعث ايجاد علائم يا مشكلات در  در مغز شما مي شود را بررسي مي كند و به طور دائم تغيير مي دهد. مغز شما مي آموزد كه چگونه پس از تمرين خود را به گونه اي تنظيم كند كه علائم يا رفتارهاي مشكل ساز را به طور مداوم كاهش دهد. نوروفيدبك غير تهاجمي، بدون درد است و همچنين در مقايسه با ساير شيوه هاي سلامت روان مي تواند نسبتا سريع باشد(منبع).

درمان نوروفيدبك ممكن است بسياري از شرايط سلامت روان را بهبود بخشد، از جمله:

  • ADHD و ADD
  • اختلالات استرس
  • درمان افسردگي
  • درمان اضطراب
  • درمان تروما
  • درمان PTSD
  • موارد وحشت زدگي
  • اختلال طيف اوتيسم
  • سردرد، ميگرن 
  •  مشكلات حافظه(منبع)

نوروفيدبك چگونه باعث درمان مي شود؟

نوروفيدبك نوعي بيوفيدبك است كه به شما كمك مي كند امواج مغزي خود را به طور طبيعي (بدون دارو) هماهنگ كنيد. در طول جلسات نوروفيدبك، مغز شما "ياد مي گيرد" كه چگونه امواج سريع يا آهسته غيرعادي را به محدوده طبيعي برساند. شما بنشينيد و فيلم تماشا كنيد در حالي كه ما امواج مغز شما را زير نظر داريم.

وقتي امواج مغزي شما خوب است (يعني در محدوده بهينه قرار دارند)، با تماشاي فيلم بدون وقفه پاداش دريافت مي كنيد. اما وقتي حواس‌تان پرت مي‌شود و امواج مغزتان به محدوده غيرعادي مي‌لغزد، صفحه‌ي جلوي شما محو مي‌شود. اين تجربه منفي به مغز شما كمك مي كند تا نوسانات خود را به سمت محدوده بهينه حركت دهد(منبع).

براي مطالب بيشتر :

منبع : خدمات بهترين مركز نوروفيدبك تهران


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۲ دى ۱۴۰۳ساعت: ۰۸:۱۳:۲۲ توسط:nafasdavari موضوع:

ازدواج با فرد مبتلا به ADHD

 

شايد هميشه مي دانستيد كه شريك زندگي شما به اختلال بيش فعالي كمبود توجه (ADHD) مبتلا است. يا شايد شما در مراحل اوليه قرار ملاقات هستيد و فقط به شما گفته اند كه ADHD دارند.

صرف نظر از خود مشكل، علائم آنها مي تواند بر روابط شما تأثير بگذارد. برآوردها نشان مي دهد كه بين 2.5 تا 4 درصد از بزرگسالان با اين بيماري زندگي مي كنند. گفته مي شود، ADHD اغلب تشخيص داده نمي شود، به خصوص در بزرگسالان. بنابراين مي تواند حتي بيشتر از آنچه تحقيقات موجود نشان مي دهد رايج باشد(منبع).

تاثير ADHD بر ازدواج

زوج هاي مبتلا به ADHD به دليل نقص در عملكرد اجرايي، توجه ضعيف و عدم كنترل تكانه، به احتمال زياد فراموشكار، بي نظم و حواس پرت مي شوند، كه مي تواند باعث نااميدي همسر خود شود و احتمال شكست ازدواج را افزايش دهد(منبع).

اگر با فردي ازدواج كرده‌ايد كه مبتلا به اختلال بيش‌فعالي كمبود توجه (ADHD) است، ممكن است متوجه شويد كه اين اختلال به طرق مختلفي بر روابط شما تأثير مي‌گذارد. 

با اين حال، مهم است كه بدانيم كه اين در هر دو جهت است. رابطه شما همچنين مي تواند بر ADHD شريك زندگي شما تأثير بگذارد.

ويژگي هايي كه با ADHD مرتبط هستند مي توانند الگوهاي قابل پيش بيني و ثابتي را در رابطه شما ايجاد كنند. براي افرادي كه راه هايي براي مديريت اين الگوها پيدا نكرده اند، ممكن است مشكلاتي پديدار شوند(منبع).

بيش فعالي در بزرگسالان

اختلال كمبود توجه/بيش فعالي وضعيتي است كه بر رشد مغز شما تأثير مي گذارد. از كودكي شروع مي شود. در حالي كه افراد معمولاً از اين وضعيت رشد مي كنند، بسياري از آنها چنين نمي كنند.

در كودكان، ADHD مي تواند بر چيزهايي مانند عملكرد مدرسه و مهارت هاي اجتماعي تأثير بگذارد. اين مي تواند اثرات بسيار مشابهي در بزرگسالان داشته باشد و بر مواردي مانند:

  • عملكرد كاري
  •  دوستي ها
  • روابط 
  •  سلامت روان تأثير بگذارد(منبع).

براي مطالب بيشتر :

منبع : ازدواج با فرد مبتلا به ADHD

 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۱ دى ۱۴۰۳ساعت: ۰۷:۳۶:۳۷ توسط:nafasdavari موضوع:

چگونه مهارت مديريت زمان را در خود تقويت كنيم؟

 

 

حتما شنيده ايد همه ما 24 ساعت در روز وقت داريم و نحوه استفاده از هر دقيقه تفاوت را ايجاد مي كند و با اين حال، عليرغم دانستن فوايد مولد بودن، همه ما در اتلاف وقت مقصريم. رسانه‌هاي اجتماعي سبب به تعويق انداختن كارها، انجام چند كار و انرژي گذاشتن بر روي اولويت‌هاي اشتباه تنها برخي از راه‌هايي هستند كه ما خواسته يا ناخودآگاه وقت خود را تلف مي‌كنيم. اما جالب اينجاست كه ما ترجيح مي دهيم كار ديگري را بر هيچ كاري انجام دهيم(منبع).

دلايل اصلي اتلاف وقت

از دلايل اتلاف وقت مي توان به موارد زير اشاره كرد:

  • بي نظم بودن
  • پيگيري اخبار
  • پيگيري مداوم شبكه هاي اجتماعي
  • نگراني بي دليل(منبع)
  • ترس از شكست و يا بازخورد منفي
  •  شما اتلاف وقت را به عنوان يك استراتژي مقابله اي ياد گرفته ايد
  • اميدواريم كه اين كار به خودي خود يا توسط شخص ديگري انجام شود
  • ترس از تغيير(منبع)

 

 چگونگي مقابله با اتلاف وقت:

  • اهداف و خواسته هاي واقعي خود را مشخص كنيد
  • روز خود را برنامه ريزي كنيد
  • زودتر از خواب بيدار شويد
  • ابتدا روي مهمترين وظايف خود كار كنيد
  • اپليكيشن هاي حواس پرتي را مسدود كنيد
  • كارهاي كم ارزش را در زمان هاي خاص انجام دهيد
  • كار عميق انجام دهيد
  • ضرب الاجل تعيين كنيد
  • انرژي خود را مديريت كنيد
  • از تكنيك پومودورو استفاده كنيد
  • فعاليت ها و سرگرمي هايي را انجام دهيد كه واقعاً زندگي شما را غني مي كند(منبع)

تكنيك‌هاي مديريت زمان

تكنيك پومودورو:

زيبايي تكنيك پومودورو در سادگي و سازگاري آن نهفته است. در اينجا نحوه عملكرد آن آمده است:

  1. يك كار را براي كار انتخاب كنيد.
  2. يك تايمر را براي 25 دقيقه تنظيم كنيد .
  3. تا زماني كه تايمر زنگ مي زند، بدون وقفه روي كار كار كنيد.
  4. يك استراحت كوتاه 5 دقيقه اي داشته باشيد.

منبع :  چگونه مهارت مديريت زمان را در خود تقويت كنيم؟


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۸ دى ۱۴۰۳ساعت: ۰۷:۱۴:۵۱ توسط:nafasdavari موضوع: