نيكتوفوبيا (ترس از تاريكي در بزرگسالان)
نيكتوفوبيا (ترس از تاريكي در بزرگسالان)
ممكن است همه ي ما ترس از تاريكي را در كودكي و زمان هاي دور تجربه كرده باشيم اما اين ترس در نوجواني و بزرگسالي غير طبيعي است. در واقع نيكتوفوبيا، ترس از تاريكي در بزرگسالان است كه در طي آن حين قرار گرفتن در تاريكي احساس تنش و اضطراب مي كنند. در ادامه به بررسي بيشتر نيكتوفوبيا مي پردازيم.
نيكتوفوبيا
لغت نيكتوفوبيا برگرفته از دو كلمه ي يوناني است.(nyktos) به معناي شب و (phobia) به معني ترس. طي تحقيقات انجام شده عدم نور و تاريكي شب موجب ترشح هورموني مي شود كه اضطراب و ترس را تشديد مي كند. البته بعضي از افراد قادرند اين حجم از اضطراب را آرام كنند و به مقابله با آن بپردازند. ترس از تاريكي مانند بسياري از فوبياهاي ديگر ترسي بازدارنده است و ممكن است باعث شود فرد براي انجام كارهاي ضروري و روزمره مانند رفتن به داخل جامعه نيز خودداري كند.
علائم فوبياي تاريكي
علائم فوبياي تاريكي يا همان نيكتوفوبيا تا حدود زيادي به فوبياهاي ديگر شباهت دارد. افراد مبتلا به نيكتوفوبيا هستند هنگام قرار گرفتن در تاريكي ترس بسيار شديدي را تجربه مي كنند. نيكتوفوبيا در بعضي مواقع موجب مي شود كه فرد از شدت ترس و اضطراب به خود آسيب برساند.
علائم جسمي نيكتوفوبيا عبارتند از:
- افزايش ضربان قلب
- گرگرفتگي و تعريق سرد
- مشكلات تنفسي
- درد در موضع قفسه سينه
- لرزيدن يا سوزن سوزن شدن بدن
- سرگيجه
- ناراحتي هاي معده معده و گوارشي
- گرگرفتگي
علائم رواني نيكتوفوبيا:
- احساس وحشت و اضطراب
- نياز به فرار از وضعيت فعلي
- جنون آني
- احساس رفتن از هوش و از بين رفتن قواي بدن
- احساس درماندگي و استيصال
دلايل ترس از تاريكي در بزرگسالان
نيكتوفوبيا در كودكان بين سنين 3 تا 6 سالگي ظهور مي كند. البته ترس از تاريكي در اين سنين امري طبيعي به نظر مي رسد و در واقع اين ترس بخشي از مرحله رشد كودك است. در اين سنين كودكان نسبت به ارواح و هيولاهاي خيالي وحشت دارند و گمان مي كنند به محض تاريك شدن هوا هيولاها و ارواح به سمت آن ها مي آيند.
به همين علت است كه بيشتر آن ها از تنهايي خوابيدن وحشت دارند و با بودن در كنار پدرو مادر احساس امنيت مي كنند.
روشن كردن چراغ خواب در اتاق كودك مي تواند به بهبود اين ترس كمك مي كند. اگر ترس از تاريكي در كودك درمان نشود به معضلي بزرگ تبديل شده و تا بزرگسالي با فرد همراه است. در اين صورت فرد مبتلا به نيكتوفوبيا مي ماند.
دلايل ديگري نيز ممكن است به نيكتوفوبياي بزرگسالي تبديل شود. دلايلي نظير:
والدين مضطرب:
بعضي از كودكان وقتي مي بينند والدينشان از موضوعي وحشت دارند به طور طبيعي مي آموزند كه آن ها نيز نسبت به آن مسئله مضطرب باشند.
والدين سخت گير:
برخي از والدين نسبت به فرزندان خود شديدا كنترل گر و س
براي مطالب بيشتر :
منبع : نيكتوفوبيا (ترس از تاريكي در بزرگسالان)
برچسب: ،